Lördag...

... eftermiddag (kväll?) kl 18:22 sitter jag ensam i lägenheten i Moss och ugglar.
Arnfinn är i Fagerhult och målar skåpsluckorna i köket vita eftersom jag påbörjat slipning av dem och inte hunnit måla och så ska mäklaren komma och foton ska tas. Panik utbröt och Arnfinn fick åka dit och fixa spåren efter min framfart... (Som vanligt kanske man ska säga...)

Vita luckor och gula luckor.

Vi har bestämt oss och med sorg i hjärtat lägger vi ut huset för försäljning eftersom vi lagt bud och förhoppningsvis (om inte en stenrik typ bestämmer sig för att buda över oss i sista minuten) så skriver vi papper på en lägenhet i Segeltorp och flyttar någon gång i sommar.
Vi kan inte både bo i Norge, Fagerhult och Stockholm. Tiden räcker liksom inte till.
Får ångest över att aldrig få riktig ordning på allt och idag gick jag iväg till gymet efter jobbet och slet hårt för att det skulle lätta.
Finns inget bättre botemedel mot ångest än ett riktigt hårt pass på gymet.
Sen orkar liksom inte hjärnan utan man är inställd på mat och vila. :-)

Saknar min fina man och har ringt och stört honom ett par gånger idag. :-)
Det kändes bra!
Arnfinn roade sig förra helgen med att försöka gräva en pool, men tröttnade efter ett par dagar.
Nej sanningen var att han bestämt sig för att få bort en stor stubbe från tomten som var i vägen efter vi fällde trädet förra året.
Vilka rötter träd har!! Herregud! Mer träd under backen än över. För att han var så duktig försåg jag honom med goda smörgåsar och kall påskmust. :-)


Arnfinn gräver och sågar...


Roten från h-lvetet.

På tal om foton av huset så tvingar jag min fina, vackra och underbara make ta dessa efter en ritning där jag skrivit hur och vart bilder ska tas.
Jag vill inte att mäklaren vi anlitat ska fotografera för jag tycker inte hans bilder är särskilt bra och jag är ganska kräsen med just den typen av foton.


Skissen över huset och hur foton ska tas och vad som får och inte får vara med på bilderna.

Ja, alla som tvivlar, min man älskar mig och vill fortsätta vara gift med mig!
I nöd och lust utnyttjas kraftigt i vårt förhållande och jag har nog just nu en himla massa nöd-signaler och kanske det är dax för mig försöka få lite + poäng... Hmmm får bli frukost på sängen för Arnfinn resterande 25 åren. ;-)

Jag har även passat på fylla år och tillbringade dagen på jobbet.
Bytte med en arbetskamrat och valde jobba istället för att sitta ensam hemma i lägenheten. (Arnfinn arbetade och skulle sen till Sverige).
Mina snälla arbetskamrater satte fram norska flaggan och sjöng för mig och jag bjöd på kaka.
Fick en toppendag! Så jag borde egentligen inte ha lön för den dagen för det var bara roligt vara där. :-)
Fast det är det för det mesta så ska jag tänka så lär jag aldrig få någon lön!

Hipp hipp hurra!

Av min käre make fick jag en mobiltelefon av papper.
Mobilen är beställd i affären men hann inte komma utan jag får vänta till 19 april så han hade printat ut en bild på mobilen istället och gav mig den. Tycker det är en rätt smart idé faktiskt. Tänk vad pengar man kan spara om alla man ger "presenter" får en bild på dessa istället för på riktigt. Kan vara lite filosofisk och ifrågasätta vad som är verkligt, om saken finns i handen som sak eller om saken finns i handen som bild. Saken är ju fortfarande en sak.. Eller är jag ute och cyklar nu? (Har nog tränat för mycket idag så hjärnan har redan somnat för natten...)


Min nya vita mycket snygga mobil! :-)

Nu ska jag ha lite dvd-maraton och se på säsong 1 av Sex and the city.
Livet är inte helt fel ibland. :-)

Ensam hemma...

... innebär att jag kan göra vad jag vill när ingen ser. (Arnfinn alltså.)
Han åkte på kurs igår och kommer hem först i morgon eftermiddag.
Jag har givetvis sett till att utnyttja tiden till fullo och här är listan över vad som gjorts och ska göras:

1. Smash  köptes igår för att nyttjas framför tv-n när "Desperata hemmafruar" var. Tyvärr läcker påsarna med smash i och innehållet var borta innan avsnittet började. Dålig svetsning på påsarna...

2. Spånade framför datorn och fann boxar med filmer jag vill se. Fingrarna darrade och styrde sig själva till att beställa och nu väntar postlådan i Fagerhult på sitt godis -
första episoden som jag inte sett samt som jag inte följt med när den gick som serie. Nu ska det bli andra bullar och jag ska vara lika uppdaterad som andra kvinnor mellan 25-55 vad som hände där i City. Jag missade även sista säsongen av  så den beställde jag med.
Nu blir det fest!!! :-D :-D

3. Passade även på höja alla element till +22 grader så jag inte skulle frysa ihjäl för lägenheten hade en temperatur på endast +17 vilket är ungefär samma som kylskåpet...(känns det som i alla fall!)
I skön mysdress bestående av ullkläder somnade jag efter tv-programmet var slut. Tyvärr somnade inte min mage som var lite stressad av allt skräp jag stoppat i mig, så drömmarna blev därefter.

4. Uppe med tuppen (8.20) och packade väskan för att ta mig till gymet och testa 2 pass.
Cirkelträning tillsammans med 80-åriga tanter som hade bättre kondis än mig ökade inte mitt självförtroende precis, men jag är tapper och sprang raskt till spinningen som startade direkt efter.
Efter 10 min ville jag a) spy b) ramla ihop och dö c) kasta något hårt på den hurtfriska spinningsinstruktören.
Klarade passet med nöd och näppe och stapplade vidare till köpcentret.

5. Handla den mat jag vill äta  utan hänsyn till någon annan. (Som vanligt då med andra ord.) Blev lax, räkor, räksallad, lax, räkor, räksallad, etc... i all evighet.
Brödet fanns hemma så nu ska jag bara äta fiskmackor. *Kärlek till norska maten*

6. Sitta ute i solen och dricka kaffe och äta mackor och läsa bok tills det är för kallt. Då ska jag gå in och dricka kaffe, äta mackor och läsa bok tills det är för sent att vara vaken.

7. Släcka lampan, bre ut mig över hela sängen och använda Arnfinns kuddar hela natten. :-)

I morgon är han på plats igen och då fortsätter jag på samma sätt men med hans fruktlösa protester i bakgrunden. *Älskar min man*


Vi letar även lägenheter i Stockholm och har ett par som vi är extra intresserade av.
Till visningarna tvingar vi stackars Basse och Niclas eftersom vi själva är för långt borta. *Älskar även mina barn*
Får hoppas vi hittar något!
Nu måste jag ut i solen!




Efter en mysig...

natt med trevliga drömmar såsom 1. jag blir jagad och skjuten i benen flera gånger om. 2. jag har en galen stalker efter mig och bor själv i en korridor. 3. en av mina vänner löper amok och slåss med en annan av mina vänner och slår sönder mina saker etc. etc.
Kände när jag vaknade för 3:e gången att jag inte hade någon större lust fortsätta historierna utan väljer hellre vara uppe och vaken.

Anledningen till mardrömmar hör nog vår intensiva start efter att hitta en bra lägenhet i Stlm. Och att jag saknar ungarna supermycket så att det gör ont i hjärtat och känner mig just nu väldigt stressad.

Skickade Basse och Niclas på en visning igår men den lägenheten låg inte bra sa dom.
Har även skaffat en allierad i Britt-Marie som hjälper oss att leta lägeheter och hon hade en massa bra ideér som vi kollat in och som vi även anmält att vi vill veta mer om.
Är 2 lägenheter som ligger perfekt på översta våningen, hörn och även bra till med bra pris samt inflyttning i årsskiftet 2012/2013 vilket vore perfekt.
Får se om någon av dessa är lediga. Var superdålig information på vissa hemsidor och så även denna sidan där det inte stod ett ord om vilka som var till salu/köpta.

Nog om det!
Idag ska jag ta mig till gymet för första gången detta århundrade känns det som och konditionen är därefter.
Dessutom lyckades jag tappa en soffdel på min häl igår och slog upp den så jag har ett blodigt sår där vilket inte gör saken bättre när jag ska klämma in foten i gympaskor.
Kläder när man tränar... Ja, just det! Dom har jag kastat vid flytten för vikten jag hade när jag tränade som mest och använde dom är INTE densamma som nu!


Ungefär såhär är det nu - fast i kvinnlig variant.

Nu äta klart frukosten och sen göra mig redo för dagen!

Funderat klart

Nu har jag och min käre make bestämt oss för hur vill vill bo och jobba i framtiden.
Vi säljer huset i Fagerhult och köper ett hus i Stockholms Län.
Arnfinn vill inte bo i lägenhet och vi kan inte ha två hus.
Tyvärr... För mycket jobb och resande.
Vi vill jobba kvar i Norge men kommer då pendla till Stockholm vilket blir ungefär samma sträcka som nu.
Jag vill gärna jobba kvar i Norge för jag trivs jättebra där.
Så nu blir det att leta hus igen och försöka få stugan på landet såld i samma veva.
Älskar huset i Fagerhult men jag älskar ungarna mer...


Fagerhult.

Ci och svensk film

Var i veckan på bio och såg på svensk film.
Har vant mig så vid min CI att jag inte ens TÄNKTE på att jag hörde allt som sades, och kom nu efteråt på att jag inte sett svensk film på bio på säkert 25 år bara för att jag inte hört, och nu hörde jag allt utan minsta ansträngning.

Blir ödmjuk över denna otroligt fantastiska uppfinning som kallas CI.
Att jag efter 2 år med CI tar det så för självklart att höra att jag inte ens tänker tanken längre att jag måste anstränga mig för att höra vad som sägs är helt fantastiskt och jag hoppas alla människor med nedsatt hörsel där hörappat inte hjälper ges möjlighet till att få denna möjlighet.
Tyvärr hör inte alla lika bra som mig efter en operation. Man vet aldrig vad resultatet blir.
För min del är det det bästa som hänt mig förutom mina barn och min man. *kärlek*


GLAD!

Är just nu i Kalmar och träffar vänner (samt lilla mamma givetvis.)
Igår var jag på mitt gamla sommarjobb som jag haft i flera omgångar och det var verkligen roligt träffa alla boende! Dom är underbara! Vi spexade och larvade oss så det var fullt ös med sång (falsk) och danssteg (skuttande...) (Och det var jag och inte dom som bjöd på falsksång med tillhörande skutt bör påpekas.)
Efter besöket var jag och Denice på bio och såg "En dag i Phuket". Den var jätterolig och jag LÄNGTADE tillbaka till värmen och vattnet! Här råder just nu arktisk kyla (-4) och jag fryser nästan ihjäl.
Middag på O`Learys och sen hämtade mamma oss  på stan för bussförbindelserna i Kalmar är under all kritik, så vill man ta sig hem blir det sovsäck på stationen tills bussen orkar infinna sig eller taxi som kostar en miljon minst för en tur på 10 min. (Den biten saknar jag också med Thailand.)

Igår fick jag också ett samtal från Niclas som berättade att han kommit in på en sökt kurs med start på måndag.
Så underbart roligt tycker jag!
:-D :-D :-D Äntligen!
Nu kan jag slappna av och sluta oroa mig för honom. Det gör allt så mycket enklare.

Idag blir det lite affärer för jag ska handla lite cig och anti-cig till mina kära arbetskamrater i Norge. Och sen måste jag handla lite annat smått och gott till huset. Har ju inte rört min lön på norska sparkontot så nu är det dax SPENDERA! :-D :-D
Mamma sover sött i sin säng och bara en liten tuss av håret sticker upp.
Borde fotografera henne nu men Sarah blir så upprörd över att jag tar bilder på sovande människor så jag har slutat med det. Ha ha ;-)
Måste även skicka lite godis till ungarna som bara finns i Norge. Får bli ett stort paket då! Blir nog till Sebastian så får Niclas hämta där.

Ikväll ska vi fira Tina som fyller år och vi är ett litet gäng som ska till henne. Det ska bli jätteroligt träffa mina barndomsvänner igen.
Jag saknar dom men som tur är finns facebook så man kan ha lite koll där.

Min fina make befinner sig i Norge där han kör hit och dit mellan olika jobb. Saknar honom men vi ses på torsdag igen.

Vår fina brevlåda är på plats i Fagerhult och den är grymt fin! Längtar hämta första posten!






RSS 2.0