Trött...

...efter en lång härlig julhelg med alla ungarna hemma och god mat och ooootroligt mycket gott hemmagjort godis. Tror min dotter är nya Leila!
Hon är otroligt duktig på att göra gott godis och och goda kakor/bullar.  Som om min mormor kommit tillbaka. :-)
Den där kak- och bakgenen hoppade över två generationer för varken jag eller mamma har varit några entusiaster när det gäller köksarbete. Däremot gillar vi att äta. ;-)
Eftersom min mor säkerligen blir lite förnmämad när hon läser detta bör jag tillägga att hon gör väldigt goda bullar och hennes äppelmos går inte av för hackor. Hon är duktig på att laga god mat också! :-D
 
 
 
 
Jag och barnen vid julgranen - nej jag är inte kissenödig...
 
Jag har fler bilder men eftersom jag inte har lärt mig hur man för över dom med min nya mobil så får det räcka med dessa från julafton. ;-)
 
Jag fick väldigt bra julklappar och är mycket nöjd.
För övrigt har vi varit ute och sprungit en dag och det var verkligen inte det enklaste med all julmat och julgodis skvalpande i magtrakten. Dessutom springer jag som Phoebe i Vänner och Arnfinn fick hela tiden säga till mig att springa RÄTT!
Det är en konst att rulla med fötterna och springa rakt med ryggen och det är en ännu större konst när man ska tänka på hur man gör samtidigt som syrebristen i hjärnan är påtaglig och man helst vill lägga sig i närmsta dike och spy.
Arnfinn själv bara studsar fram helt obehindrat...mfgbpffff.....
 
Idag har jag börjat morgonen med att sabotera en viktig present inför dotterns 30-års dag så mitt humör är inte på topp. Förhoppningsvis går det att reparera. Får vänta tills maken vaknat och kan se över skadorna jag åsamkat. Är lite småbitter just nu....
 
Idag ska jag och maken ha time out och bara chilla i soffan. Eventuellt blir det en promenad till MQ outlet för att fynda inför Thailandsresan. Gud vad jag längtar!!!! Sol, värme och minst 3 kg viktuppgång pga god mat och kall öl. Vi ska dyka också och jag har även tänkt försöka surfa om det finns möjlighet. :-D
 
Längtar.... Här slipper man människor som paxar solstolar och armbågar sig fram. Underbart!
 
Önskar er alla en god fortsättning på julen och ett GOTT NYTT ÅR!!!
 

Snart julafton!...

...Bara exakt 8 dagar kvar! Härligt!
Senaste veckorna har jag pyntat och pyntat och pyntat.
Nu är det lite överpyntat här hemma och det har blivit lite trångt ta sig fram pga granar, tomtar och annat smått och gott. Men mysigt är det!
 
I Kalmar var det jättebra som vanligt.
Jag åt mig genom Slottets julmarknad med mamma tätt i hälarna.
Är man på plats prick när dom öppnar (helst lite innan) och sen speedar förbi alla långsamma pensionärer så blir man FÖRST till godisstånden där jag kan provsmaka mig fram i snabb takt.
Jag börjar bli något av expert på detta område.
Som helpensionär kommer jag att bli känd under namnen Mia- the blixt! - med smashig rullator full av påklistrade gula blixtrar. ;-)
 
 
Ni ser vad tomt det är och jag är nästan FÖRST!!!
 
Äta äta njumjnum smaskens. :-D
 
Fin idé med polkagrisar. Och NEJ, jag var INTE här och åt!
 
För övrigt så var det en helg full med mat och mamma gick upp sina sedvanliga kilon -vilket ALLTID inträffar när hon är i sällskap med mig. Förstår inte varför för jag går inte upp. ;-)
 
På jobbet går det lysande.
Har fullt upp och trivs jättebra där inne i mitt lilla krypin som jag delar med Maria.
Vi har det riktigt mysigt, speciellt nu, när vi har slagit in ca 40 paket - personalens -  och som tar ungefär 1/5 av rummets yta.
Är verkligen tomtens verkstad där inne.
 
Hann emellan allt pyssel åka till Östertälje och få en härlig timme hos Karin på Hudverkstan.
Tack Karin, ryggen blev direkt bättre. :-)
 
Fredagen den 13:e glasades vår balkong in. Eftersom vi brukar ha otur så brydde vi oss inte så mycket om datumet. Självklart inträffade något. Ett glas fattades från fabriken så Arnfinn fick göra en snygg (nåja) intejpning så att vi kunde använda balkongen som vi tänkt den 14 dec.
Före inglasningen.
Jag jobbar med mattan.

Efter inglasningen.
 
I lördags hade vi glöggmingel här hemma.
Det blev ett frosseri i glögg och mat.
Jag är oroar mig alltid för att maten/drickat inte ska räcka så jag köper lite till och lite till och lite till... osv...
Med påföljd att vi handlat så mycket att alla kunde dricka 1 liter glögg var om dom ville! Det var det ingen som ville bör jag påpeka!
Maten var för halva Sveriges befolkning och jag kommer få äta buffé tills det sprutar ur öronen...
Just nu har vi så sjukt mycket mat hemma så jag önskar att min mage tillät sig ta emot minst tredubbelt mot vad jag brukar få i mig.
 
Mysiga vänner, julmusik och överstylad julprylarlägenhet gjorde min lördag. Tack alla! <3
 
Jacke och Pelle chillar ute på balkongen. :-)
Päivi, Pirjo och Maria har funnit varandra. :-)
Släktkalas! Basses svärmor, min svärdotter, min son, min son, min sons svärmors dotter, min svärdotters pappa,min sons svärmor. ;-) Och sen på ren svenska: Helena, Malin, Niclas, Basse, Sarah, Mats och Camilla.
Rhego chillar bland männen. :-)
Jacke igen. :-)
 
Maaaaat!
 
Och så lite kaka efter maten ifall gästerna inte är mätta nog!
 
Glögg också - givetvis. :-)
 
Min vackra make fixar med maten.
 
 
Sänder även en tanke till min kära granne i Fagerhult, vars man hastigt gått bort.
Vi ska vara rädda om varandra för man vet aldrig vad som väntar nästa dag. <3
Vila i frid Christer.
 
Ibland liksom hejdar sig tiden
ett slag
och någonting alldes oväntat sker.
Världen förändrar sig
varje dag
men ibland blir den
aldrig densamma mer.
Alf Henriksson
Fagerhult
 
 

RSS 2.0