Grät...

... i lördags så ögonen svullnade och snoret rann.
Herregud vilken myskväll med Britt Marie!!!
Jonas Gardells fel. Hans triologi, som är 3 timmar lång, fick oss sitta klistrade framför teven och gråta floder.
Var så slutkörda efter dvd:n slutat så vi fick ta en promenad för att lugna ner oss.
Så sorgligt så det gjorde ont i bröstet.
 
Söndagen var en återhämtardag. Valde gå till gymet och testa om rygg och nacke och fot var i form eller inte.
Konstanterade i natt när jag vaknade av smärtor att ryggen nog inte klarade påfrestningar ännu!
Att jag aldrig lär mig...
Haltade in till badrummet och svepte lite godsaker från medicinskåpet och mådde genast bättre. Tur det finns droger! Alvedon + diclofenak, starkare tar jag inte. ;-)
Sov sen gott (tveksamt) stel som en pinne på rygg resten av natten.
 
Idag har jag haft en date med min vän Malin och ätit god sallad till lunch här hemma. Sen efter några bullar ur påsen det står "Äckliga" på. Ha ha :-D Jag exprimenterade ju lite med bullarna och en plåt smakade inget vidare varav jag väljer äta av dom själv. Vill ju inte kasta dom och jag är inte så kräsmagad när det gäller mitt egna hemlagade. Så lite äcklig hemmagjord saft och äckliga bullar satt fint efter god (köpt) sallad. ;-)
Upptäckte efter Malin gått att jag hade 5 olästa sms och det var budgivningen som kommit igång! Spännande! Är lite Lotto-känsla över det hela. :-D Nu har vi i alla fall kommit förbi de kostnader vi lagt ut på lägenheten så det är ju himla positivt. :-D
 
I morgon ska jag till Södertälje och först äta middag med ungarna och sen möta upp min kära mor som kommer. På söndag blir det Spanish!!! Längtar!
Hit ska vi. Har aldrig varit här utan ungarna och kommer sakna både dom och min älskade make. Men förhoppningsvis kommer vi hit igen. :-)
 
 
 
 

Visningen...

...är över och jag kan andas ut efter först stressat halvt hysteriskt med att köpa snygga snittblommor, godis och frukt för att styla lägenheten. Blev INTE citroner denna gång utan ätbara frukter. Ungarna ratade min saft och jag har ingen lust koka (äcklig) saft igen med resultat: socker + vatten i hela köket förutom i bunken det ska vara i och sen smakar det som det gör...
Jag och Malin stod i deras lägenhet, som har lite insyn till ettan, och gluttade som två gamla pensionärstanter.  Kategorin av spekulanter verkade bestå av: mamma, pappa, barn. Då inga små söta gulliga barn utan mer åt 2-meters hållet.
Det gick i alla fall bra och det fanns en hel del spekulanter. Nu ska vi se om dom är villiga gräva djupt i plånboken och lägga saftiga bud! Håller i alla fall mina tummar och tår för det!!!!
Som "belöning" till mig själv köpte jag Jonas Gardells sista bok i triologin "Torka aldrig tårar utan handskar". Dessutom råkade dvd-n med första avsnittet av triologin slinka ner i påsen. Ups!
Så i kväll blir det filmmys med godis tillsammans med Britt Marie.
En riktigt bra lördag tycker jag. :-)
 
Började läsa direkt på bussen och som med tidigare böcker snörpte strupen ihop sig direkt. Ingen kan skriva som Jonas Gardell. Han är fantastisk.
 
 
 

Tråååkig...

...fredag. Har liksom ingenting att göra idag. Skulle åkt till en kompis och sovit över men hon avbokade idag. Jag drabbades då av total hjärntorka och kom inte på ett dugg annat att göra.
Varken rygg eller axel är helt bra så gym, måla gästrum och storstäda funkade inte. Och när jag inte kan gå på gymmet eller städa så blir allt så mycket tristare. Blev 1 tim yoga hemma och sen har jag en bulldeg på jäsning.
Ska tillbringa fredagskvällen ensam i stora soffan svullande nybakade kanelbullar och kolla tjejfilmer samt vara lite bitter över att jag är ensam.
Kan i och för sig ringa folk och tvinga hit dom. Barnen exempelvis... Dom trissar man upp deras dåliga samvete på genom att spela lite martyr, så kommer dom direkt - har jag i alla fall läst någonstans men det fungerar definitivt inte på mina.
Mutor fungerar desto bättre! - så om dom håller mig sällskap en stund så ska dom få lite nybakade bullar under tiden borde fungera. ;-)

I morgon är det viiiiiiisning med stor V!!!
Åh vad det ska bli spännande!! :-D
Hoppas vi får många bud!

Nästa fredag har jag bokat bio med dotter och min mor. Mamma vet inte om det ännu men det är bara för henne att följa med. :-)
Vi ska se "Hur många kramar finns det i världen".
Kanske något för dom i området Glasberga i Södertälje, att titta på?
Som liten lektion om att människor med funktionshinder som hamnar inom LSS ramar faktiskt INTE är farliga, utan bara helt underbara spontana härliga människor!
"Suck" saknar arbeta inom LSS...

Nu bullspan... Måste se så det jäser som det ska. :-)

Rånad...

... av ohederliga tjuvar maskerade till optiker.
Mina beställda glasögon kommer vara det dyrbaraste jag någonsin haft på mig så dom ska jag slå in i bomull de få gånger jag vågar använda dom!!!
Man skulle kunna tro dom är gjorda av guld med silverglas men det är simpel titan och ruta.
Det är dyrt åldras med behag då allt kostar så sjukt mycket!
Förstår gamla tanter som går med tejpade glas i 70-talsmodell. (min mormor hade sådana) Fast hon hade faktiskt kunnat köpt sig ett par snyggare bågar om hon velat... Min fina mormor... Som tittade på hockey och hejade på båda lagen! Tjoade för fullt när dom närmade sig mål och skrek att dom skulle göra mål, sen spelade det ingen roll vilket av lagen det var! ha ha :-D Fast det var när hon blivit vimsig och glasögonen gjorde nog sitt till.
Annars var hon en inbiten idrottsnörd och höll på ett lag och inte båda och älskade all form av sport.
När Ingmar Stenmark åkte så gömde hon sig på toa för det var för spännande!
Minns att jag tyckte min mormor var lite konstig då. ;-)
 
Efter blivit rånad på en jäkla massa pengar gick jag till Fruängens delikatessbutik för att köpa en bit lax. Blev rånad där också! Så med min skrikande tunna plånbok förvandlades jag till den äkta smålänning jag är och drog till konsum för att handla lite mer mat, men var för gniden så det blev lite sallad till laxen och en liter (dyr) laktosfri mjölk (den är 2 kr billigare på City Gross!). Blev lite bitter och ville inte köpa mer utan cyklade hemåt.
 
Nu väntar jag på Britt-Marie med dotter och vi ska på bio! Roligt! :-D
 
I morgon Södertälje och date med Ullis sen lördag med visning i 1:an. :-D :-D
Maken håller sig i Norge över helgen till min stora sorg men vi ses förhoppningsvis snart.
Ps. vi går i väntans tider - Volvobebisen är inne för tillverkning och är hos oss i okt förhoppningsvis.
Fråga mig inte vilken Volvo det är, för jag vet bara att den är 1. stor 2.snyggt guldbrun 3.ljus skinnklädsel 4.taklucka 5.varningsgrejs för cyklister. :-D :-D
 

Maken...

... köpte i Leksand otroligt goda knäckebröd. Tyvärr var det något fel på förpackningen så efter jag hade smakat en så liksom försvann de övriga bara sådär... Så du vet kära make, varför inga finns kvar hemma till dig. Det var INTE jag som åt upp dom!!!
 
MJUM MJUM....
 

Ryggvärken har för övrigt försvunnit. Tror att yoga 3 mornar i rad har gjort sitt och jag ska nog fortsätta med det så länge det går. Försökte få till lite fin musik att lyssna på samtidigt från datorn. Det blev samma låt och någon mysko person som spelade flöjt. Arnfinn hade dött om han hört det! (Ps. jag gjorde också nästan det men har ju turen att kunna stänga av när det liksom skär sig för mycket i öronen av en flöjt i skrikande ton.) Kunde iofs bytt musik men till yoga ska det vara lite halvkonstig musik tycker jag. Man kan lyssna på valar - eller är det sälar??? - också, men jag hittade ingen sjungande val - tror dom är sällsynta - så jag gav upp!
 
I morgon blir det bio med B-M och hennes dotter.
Ser verkligen fram emot att se The heat!!!
Jag bara älskar Sandra Bullock.
 
För övrigt hade vi en rolig diskussion förra veckan om barn och vuxna som chattar. En vän i min ålder chattade med en yngre och den yngre skrev v.g.d.
För mig som är närmare pensionsåldern än närjagäntligenfårhandlapåsystemetåldern tolkar det som "Var God Dröj". Så tolkade min vän det också och satt där och dröjde tills han tröttnade och loggade ut.
När den yngre och den äldre generationen träffades på riktigt så fick han veta att det inte alls betyder "Var God Dröj" längre utan "Vad Gör Du?" hahaha kan bli en del missförstånd!
 
I morgon ska jag även kolla synen och skaffa proggressiva glasögon.
Har gjort lite tvärtom - valt bågar först och sen bokat tid för syntest.
Det är sjukt svårt hitta snygga bågar tycker jag och passade på när Arnfinn kunde vara smakråd. Han har betydligt bättre smak än mig när det gäller allt om kläder, design och vad som passar med vad. Arnfinn tillsammans med Nina ger en perfekt stil åt mig eftersom det är dom som väljer det mesta i kläd- och accessoarer åt mig. När dom inte är i närheten ser jag ut som idag; tofsar som spretar och varsit håll, linne och shorts som jag glömde skärpet till och som åker ner hela tiden...
Jag tror det var dom här glasen... hrmm... får se i morgon vad jag valt.
 

Vår etta har nu över 600 visningar på hemnet och har inte ens varit ute lika många dagar! I morgon blir det visning för två som inte kan i helgen. :-)
Hoooooooooooooppas vi får bra med bud på lägenheten!!! :-D :-D
 
Ps. kan även påpeka att saften jag tillverkade inte smakar som saften i affären. Saknar affärssaften....
 

Sommaren är kort....

...det mesta renoveras bort... trallala lalalal ....
 
Då har min älskade makes semesterveckor tagit slut och vardagen tagit vid. I alla fall för honom.
Själv har jag i dag roat mig med att koka saft för första gången i mitt liv.
Det är inte så att jag plötsligt har drabbats av husmoderliga känslor utan anledningen är den att förra helgen stylade jag ettan som skulle fotograferas och då ingick ett fat fullt med citroner för att göra köket snyggare. (Sett på bilder på Hemnet och härmades.)
Dessa citroner försvinner liksom inte obemärkt bara sådär och dom är inte heller gratis, så därför bestämde jag mig för att koka saft av dom.
Nu i helgen blir det visning och då kommer jag åter få ett antal citroner eftersom jag måste köpa nya och då blir det ny saft igen! Snart får jag öppna en citronsaftfabrik i Segeltorp med namnet "Mias designcitroner"  ;-)
Kom och drick!!!
 

För övrigt har vi renoverat bort en massa av makens semestertid när vi fixade ettan. Det var nästan så man ville utöka hemförsäkringen med drullepengar och sen råka tappa en tändsticka mitt i allt. Får hoppas den som köper lägenheten uppskattar att vi putsat gamla saker som sitter fast i lägenheten och säkerligen har antikvärde vid det här laget! I alla fall om vi bott i USA för där är ju allt antikt efter några år. ;-)
 
Däremellan har vi firat vår 10-års dag och 7-åriga bröllopsdag på Rhodos.
Det blev en lugn och skön vecka med mycket sol, bad och glass.
 
Poolen vid hotellet där galna turister slogs om en plats och därför började redan kl. 04.00 med att markera stolar. Så idyllen är bara en illusion. Sanningen var vansinniga nordbor med gråa handdukar i högsta hugg!
 
Kvällsmaten
 
Sjukt god glass i Grekland!
 
Arnfinn i väntan på att vinden skulle stilla sig så vi kunde dyka vilket den inte gjorde så vi fick åka hem utan dyk.
 
Jag ser djup och intelligent fundersam ut. (Men satt och funderade på när 17 dom skulle starta båten så jag fick gå på toa!)
 

Hemma igen tog vi en snabb resa upp till Leksand för att dyka med Pelle.
Det var kul!!!
 
Malin får lektion av Pelle.
Niclas klarar sig själv.
Niclas närbild på en gädda.
Min närbild på Niclas.
Pelle och Malin under ytan.
 

Sista helgen hemma hade vi middag för familjen.
God mat och mys. Mitt i maten fick jag plötslig ryggvärk och blev tvungen smaska lite medicin samt vila 20 min. Men sen var jag igång igen.
Gick igår som en 100-årig tant men idag, efter ett pass yoga hemma så mår jag bättre.
Nu går jag som en tant på runt 85 år istället. ;-)
Blir nog normal inom de närmaste dagarna. I ryggen alltså.

Det var en liten uppdatering över makens semesterveckor. :-) :-)
 
 
 
 
 

RSS 2.0